Kompanija XADO je osnovana 1991. godine u mestu Kharkov, Ukrajina. Ovo je bila ključna lokacija odbrambene industrije u bivšoj sovjetskoj republici,ali je bila i centar istaknutih naučnika koji su se specijalizovali za tajne tehnologije sovjetskog svemirskog i odbrambenog programa.

Jednu od ovih naprednih tehnologija odbrane intenzivno su počeli da istražuju XADO naučnici, a 1998. godine su napravili pravi naučni proboj otkrićem fenomena revitalizacije.

XADO tehnologija revitalizacije je jedinstvena tehnologija.

Prvi proizvodi kompanije u potrošačkom pakovanju, gel revitalizant za motore, objavljeni su u decembru 1999. godine.

Revitalizatori su nano-hemijska jedinjenja koja u procesu trenja metala o metal obezbedjuju kompletnu restauraciju dotrajalih metalnih površina, istovremeno štiteći metal-metal od budućeg habanja.

Danas je XADO moderna i dinamična hemijska kompanija koja proizvodi oko 800 različitih artikala, uglavnom za održavanje motornih vozila, koji su dostupni u više od 60 zemalja širom sveta.

Grupa XADO sledi strogu ISO 9001-2000 sertifikaciju čime obezbedjuje kvalitet svakog proizvoda koji dolazi iz njihovih fabrika. Kvalitet XADO proizvoda konstantno se kontroliše. Proizvodi prolaze različite testove, proveru usaglašenosti, testove sertifikacije što potvrdjuje njihov kvalitet. Po završetku ispitivanja izdata su relevantna dokumenta renomiranih svetskih proizvodjača automobilske industrije.